KJAPP GORMETMAT – FISKEKAKER, SEIKAKER og STEINBITKAKER

KJAPP GORMETMAT – FISKEKAKER, SEIKAKER og STEINBITKAKER

 

fiskekaker

 

Da er høsten og hverdagen begynt for fullt igjen, dere. Det som er aller viktigst når det kommer til matlaging og hverdag, det er at det går kjapt, det er godt og noenlunde sunt – er dere enige?

Da er fiskemat redningen. Her har vi forberedt 3 forskjellige fiskematkaker med forskjellig tilbehør som dere kan bruke som inspirasjon til høstens kjappe hverdagsmiddager.

 

Jeg elsker jo seikaker, og en lørdagskveld koste jeg meg med 3 seikaker på grovt brød. Det hører med til historien at jeg drakk skummamelk til, og da datteren kom hjem fra en tur ute sammen med venninner og fikk se det, da mente hun at «nå har du blitt gammel, pappa!». Hun mente at kosemat på en lørdagskveld var noe helt annet enn seikaker med skummamelk – men der er jeg uenig, gitt!

 

fiskekaker

Først ut: Fiskekaker

 

FISKEKAKER med POTETSTAPPE, KÅLROTSTAPPE og RØDBETER

 

Vi er jo opptatt av at oppskriftene og bildene våre skal være til inspirasjon, og at dere setter preg på middagen etter egen smak og eget ønske. Men med disse bildene er det lett å blir inspirert – og ikke minst SULTEN!

Fiskekakene varmes i ovn, ca 10 minutter ved 180 grader, eller i en stekepanne med litt smør eller margarin. Jeg har nettopp oppdaget Kvitseidsmør, men det blir kanskje litt for råflott til hverdags. På den annen side – litt luksus i hverdagen er alltid bra!

Her serverer vi den med potetstappe og kålrotstappe – har du tid lager du din egen, har du ikke, kjøper du ferdig!

 

VELBEKOMME!

 

Neste middagsinspirasjon er: SEIKAKER

 

SEIKAKER med POTETSALAT og GRØNN SALAT

 

Her er altså de berømte seikakene jeg koser meg med på lørdagskvelden. Her viser vi dem med potetsalat og grønn salat – også her gjelder: har du tid lager du potetsalaten selv, har du ikke – så kjøp ferdig! Dere har hørt før at jeg er praktisk anlagt og litt lat, så da blir det av og til ferdigkjøpt potetsalat. Det innrømmer jeg gjerne!

 

Når spiser du dine seikaker helst? Og hvordan tilbereder du dem?

 

 

VELBEKOMME!

 

Til slutt: Steinbitkaker

 

STEINBITKAKER PÅ BRØD, med REMULADE og LØK

 

 

Igjen – dette er lettvint snaddermat! Varm steinbitkakene i ovn eller i en stekepanne  på middels varme. Stek løk (her brukte vi rødløk for litt ekstra farge).

Rist grovbrødskivene lett. Smør på litt smør, legg på steinbitkaker, topp med løk og remulade! Ferdig!

 

VELBEKOMME!

 

Fortell meg gjerne hvordan du har servert disse fiskematkakene!

Hilsen Fiskehandler Torske